Stressakuten.nu

Kinesiologi - en väg till självkännedom & livsglädje

Stressakuten.nu

Kinesiologi

Vad är kinesiologi?

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av naturläkekonsten. Kinesiologin är en modern västerlänsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt sätt kombinerats med urgamla kinesiska akupunkturlagar, västerländsk och österländsk kunskap om människans energisystem.

Ordet kinesiologi kommer från grekiskans kin ´in = röra. Kinesiologi kan översättas med ”rörelselära”. I kinesiologin kan man använda sig av så kallade manuella muskeltester eller en uppövad känslighet för att kunna läsa av en persons obalanser och problem. Man har funnit att våra muskler är kopplade till olika delar av kroppens energisystem. Genom en undersökning får man upp var det finns blockeringar i energiförsörjningen till de olika inre organen och musklerna. Det kan även finnas andra obalanser i kroppens olika funktioner.

Kinesiologin kan också användas till frågor om en persons psykiska känslor och omedvetna tankar. Det går även att testa och behandla om en person inte tål saker i sin omgivning, till exempel vid allergier.
Allt det som vi människor tar in och registrerar kan också avlägsnas genom spänningen i musklerna, oavsett om det är födoämnen, näringstillskott, lukter, färger, minnen, rörelser, fysiska skador, tankar, känslor eller stressmoment av skilda slag.

Efter undersökningen görs en så kallad balansering. Vanligast genom massage direkt på berörda muskler, akupunkturpunkter eller reflexzoner för blod och lymfa. Obalanser kan också påverkas genom näringstillskott, homeopatiska preparat, bindvävsmassage, healing, kristaller, toner och färgterapi.

En kinesiologbehandling ger oss ökade krafter
Kroppsligt själsligt och andligt

Bild_24

Klicka för förstoring.

Bild_13

Klicka för förstoring.

Bild_12

Klicka för förstoring.

Bild_26

Klicka för förstoring.

Bild_27

Klicka för förstoring.

© 2008 Stressakuten.nu | Statistik 1 | Statistik 2 (Ny)

| Developed by Wepic Visions